Falunap a lakosokért, lakosoknak
sk hu

Falunapok megszervezéseA falunap újkeletű képződmény. A 20. század, különösen a szocializmus időszaka a magyar nyelvterület egészén (vidékenként azonban eltérő mértékben) a faluközösségek felszámolódását okozta. Egyszersmind a népi kultúra lokális színeinek az elszürkülését hozta magával. A mai falusi közvélemény is megköveteli az ottlakóktól az egymáshoz igazodás igényét illetve az egymáshoztartozás szükségletét.

A falunap a rendszerváltás kezdeti éveiben jött létre, új keletű hagyományként. Elsősorban a helyi képviselő-testületek illetve a polgármesterek kezdeményezték a faluhelyen szokásos felekezeti ünnepségek (búcsúk) elhalásával illetve tetszhalottá válásává, egy olyan össznépi találkozást, ahol minden a településen lévő lakos családjával együtt tartalmas szórakoztató ünnepségen vehet részt.

A falunap olyan szabadidős tevékenység ahol a szabadidő eltöltése a szórakozás, szórakoztató művelődés és a nevelés tevékenység formáin keresztül valósul meg. Színvonalát a szabadidő eltöltés objektív lehetőségei és a szubjektív körülmények befolyásolják.

Közös jellemzőjük, meghatározó elemük az egyének, a helyi közösségek tagjainak aktív részvétele a rendezvényen (játszóház, kirándulás, ünnep, utcabál), gyakran a tervezésben és a megvalósításban is (falunap, népünnepély). Általában nagyobb tömeget mozgósítanak, a helyi társadalom jelentős ünnepi és szórakozási alkalmai.
Az esti főműsor, sötétedés után a tűzijáték majd utcabál zárja a rendezvényt. Az első időben, előzmény és forgatókönyv hiányában a szomszédos települések egymás műsorait másolták le.

Lelkes és hozzáértő csapatunk szívesen vállalja át a szervezési, lebonyolítási feladatokat.

Várjuk megtisztelő megkeresésüket.

 

Elérhetőségeink:

Best Step s.r.o.

945 01 Komárno

Hradná 2.

( Tiszti pavilon, bejárat oldalról, a park felől )

 

Telefon:

Irodai            : (+421) 35 7778572

Mobil SK       : (+421) 917808879

Mobil HU       : (+36) 30-6175522

 

E-mail:

info@beststep.eu

beststep@beststep.eu