Bál, buli, műsoros est
sk hu

Bálok 

 

Bál, mulatság

 

Mi is a bál ?

A bál (az olasz ballo, balare = „táncolni” szóból) az ún. báli szezonban megtartott szervezett, zártkörű, vendéglátással kiegészülő ünnepélyes táncalkalom, amelyet kiegészíthet egy szórakoztató műsor is.

 

Bál típusok:

  • gombavató bál
  • gólyabál
  • „első bál”
  • farsangi bál ( húshagyókeddi bál )
  • jótékonysági bál
  • utcabál
  • álarcosbál
  • karácsonyi bál
  • szalagavató bál

Bálokról általában:
A mai báli szokások konzervatívak, követik a századelő etikett-szerű vonásait. Megyebálokon, operabálon, bankok báljain mániákusan követik a rendezők és a résztvevők a hagyományokat.

A hagyományos "bál" műfajnak vannak előírásai. A meghívó gondos és igényes kivitelezése, az érkezés és a regisztráció elegáns megoldása, az ültetések gondos kialakítása, a menűsor alapos áttanulmányozása és összeállítása, a program felépítése a nyitótánc milyensége.
A báli öltözet kiválasztásánál a legfontosabb szerepe a meghívó félnek, a szervezőnek van. A viseletet ugyanis elő kell írni. A "white tie" előírást, ami frakkot jelent és nagyestélyit, csak a nyitótáncot táncoló pároknál illik betartani, ugyanis ezekben a ruhákban - ugye frakk esetén a kötelező merev fehér mellény, állónyakú ing, villásfarkú zakó, a nagyestélyinél a könyököt takaró kesztyű - lehetetlen egy egész estét végigtáncolni, vacsorázni. Ezért a báli öltözet a "black tie", ami a szmokingot és a hosszú alkalmi ruhát jelenti. Ez már hordhatóbb, hiszen a szmokinghoz nem kötelező a mellény, nem kötelező a spanyol öv, a hosszú alkalmi ruha elegáns és hordható. A legrosszabb, ha egy rendező az "alkalomhoz illő ruházat"-ot ír elő, ugyanis ez egyénenként változó. Egy laza fotóriporternek már a farmerhez felvett kordzakó is szuper elegancia, a nyakkendőről nem is beszélve.

Az öltözetünk mindig visszahat a viselkedésünkre is. Egy farmer-póló ruhában még más szavakat is használunk. Ezért a báli öltözet fegyelmezi a beszédünket, viselkedésünket - akár akarjuk, akár nem. A báli viselkedés konzervatív, a jó öreg illemszabályokat elő lehet venni.

Egy kiemelt eseményt báli rendezvénnyel szeretne megünnepelni ?

Egy báli rendezvényt kell megrendeznie ?

Probléma a zenekar, helység, étel , ital, teremdíszítés stb.  megszervezése és koordinálása ?

Gondot okoznak a szerződések megkötései ?

Szeretné, ha mindez nem kerülne sokba ?

 

Ajánlatunk:

v  Előre egyeztetett időpontban személyes találkozás alkalmával megbeszéljük a részleteket

v  Elkészítjük a programot, és a árajánlatot készítünk

v  Az igényelt szolgáltatókkal szerződést kötünk

v  Lebonyolítjuk az eseményt akár személyes jelenléttel is

 

 

Elérhetőségeink:

Best Step s.r.o.

945 01 Komárno

Hradná 2.

( Tiszti pavilon, bejárat oldalról, a park felől )

 

Telefon:

Irodai            : (+421) 35 7778572

Mobil SK       : (+421) 917808879

Mobil HU       : (+36) 30-6175522

 

E-mail:

info@beststep.eu

beststep@beststep.eu